NANOO Design Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

2000.Szentendre, József utca 1.; hello@nanoo.hu; www.nanoo.hu

Adószám: 24920380-2-13; Cégjegyzékszám: 13-09-169929; Pénzforgalmi jelzőszám: 10403112-50526654-69551007


Adatvédelmi tájékoztató

az Otthon Édes Otthon Tervező Stúdió weboldalához

 

I. Az adatkezelő

Neve: Nanoo Design Kft.
Elérhetősége: 06 30 333 68 64
Képviselő neve: Czirják Anikó
Elérhetősége: 06 30 333 68 64
Hivatalos levelezési cím: 2000. Szentendre, József utca 1.
Elektronikus elérhetőség: hello@nanoo.hu
Adatkezelő honlapjainak címe: www.nanno.hu; www.otthonedesotthon.hu; www.otthonalabor.hu;
www.czirjakaniko.hu; www.pixellabor.hu www.dekorlabor.com
Telefonszám: 06 26 787 048
Cégjegyzékszám: 13-09-169929
NAIH-122645/2017

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatok olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. Az adatkezelés céljai, jogalapjai

A tájékoztató célja, hogy a honlap látogatói és későbbi ügyfeleim átlátható és egyértelmű formában meg tudják állapítani, milyen személyes adatokat kezelek, és mi alapján teszem ezt. A közérthetőséget úgy szeretném biztosítani, hogy a pontos jogszabályi előírásokat külön pontban sorolom fel, és ezt a tájékoztató végén helyezem el.

Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül

A honlapra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogom a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozol, így a nevedet is megismerem. Előbbi mindenképpen szükséges adat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadok. A hozzájárulásod alapján kezelem ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassalak, ha épp nem tudom felvenni a telefont. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentem el.

Kapcsolatfelvétel emailen keresztül

A honlapra kihelyezett email címre való levélírás során látni fogom az email címed. A levél végén biztosan feltünteted, így a nevedet is tudni fogom. A hozzájárulásod alapján kezelem ezeket az adatokat, abból a célból, hogy válaszoljak neked. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat az emailek törlésre kerülnek.

Kapcsolatfelvétel honlapról

A honlapon található kapcsolatfelvételi űrlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlapon nevet és email címet kérek megadni. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezelem. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat az emailek törlésre kerülnek.

Hírlevél/eDM

Akciókról, hírekről, újdonságokról, hírlevelet küldök annak, aki ehhez hozzájárult. A hírlevelek tartalmazzák a vállalkozás nevét, elérhetőségét, ezért reklámnak minősülnek. A hírlevélre név és email cím megadásával lehet feliratkozni.

Levél vagy csomagküldés

Alkalmanként nyereményjátékot hirdetek, amelyre külön játékszabályzat vonatkozik. A nyeremény kézbesítését a Magyar Posta végzi. Hozzájárulásod alapján a postázáshoz szükségem van a nevedre, szállítási címedre, email címedre és telefonszámodra, ha nem adod meg ezeket az adatokat nem tudom elküldeni a nyereményed, ugyanis a nyeremény pénzre nem váltható.

Facebook oldal és csoport

Online kapcsolat felvételi lehetőség, hírekhez való hozzászólás, véleménynyilvánítás biztosítása, vállalkozás reklámozása, potenciális ügyfelek szerzése céljából üzemeltetett facebook oldalamon és a hozzá kapcsolt facebook csoportban is találkozom személyes adatokkal (név, hozzászólás), amelyekhez az érintett hozzájárulásával jutok.

Árajánlat kérése

Szolgáltatásaim megrendelése személyre szabott, részletes árajánlat alapján történik. Az árajánlat alapja a mindenkor érvényes listaár. Az árajánlatkérésed kizárólag írásban tudom fogadni, ezért látni fogom a neved, email címed és a telefonszámod. A hozzájárulásod alapján kezelem ezeket az adatokat, abból a célból, hogy válaszoljak neked. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat az emailek törlésre kerülnek.

Szolgáltatás megrendelése

Bármely szolgáltatásom megrendelését kizárólag írásban kérheted. A szerződéskötés előtt kérhetsz személyes találkozót. Ebben az esetben a neved, email címed és a telefonszámod mellett, ha azt kéred, hogy a lakásodban találkozzunk, akkor a lakcímed is megismerem. Ezeket az adatokat a hozzájárulásod alapján kezelem.

Vállakozási szerződéskötés

Megrendelés után minden esetben vállalkozási szerződést kötünk. Ehhez egyeztetnünk kell az adatokat. A vállalkozási szerződés megkötéséhez szükségem van a nevedre, címedre, telefonszámodra és az email címedre, bár nagyon valószínű, hogy a munka ezen fázisában ezeket az adatokat már ismerni fogom. Ezekre az adatokra a szerződéskötés miatt van szükség

Számlázás

Amennyiben megrendeled valamely szolgáltatásomat, általában szerződést kötünk, és számlát állítok ki az elvégzett munka díjazásáról, melyre jogszabály kötelez, ehhez elkérem a számlázási nevet és címet, és az email címet, amelyen az adatokat egyeztetjük (ez általában már korábban a birtokomba kerül a kapcsolatfelvétel során).

Üzleti, szakmai partnerek elérhetősége

Üzleti / szakmai kapcsolataim során jogos érdek alapján kezelem a partnereim vezetőinek, dolgozóinak, kapcsolattartóinak személyes adatait: nevet, telefonszámot, email címet.

Tervezési segédlet:

A szerződéskötés után elkezdődik a tervezés. Ahhoz, hogy személyre szabott terveket készítsek, néha szükség van a lakók alaposabb megismerésére. Ezért a munka megkezdésekor kérdőív formájában sok-sok kérdést teszek fel, ami nagyon kivételes esetben érzékeny információkat tartalmaz. A tervezési segédlet tartalma üzleti titok, a saját tervezési folyamatom támogatására, és sok éves tapasztalatom alapján állítottam össze. A kérdéssor kitöltés előtt szabadon áttekinthető, a válaszadás megtagadható. Ezeket az adatokat jogos érdek alapján kezelem, mert mindkettőnk érdeke, hogy minden tekintetben kimagasló minőségű szolgáltatás nyújtsak, ehhez pedig hozzá tartozik, hogy tudjam, milyen enteriőrt tervezzek. Külön tájékoztató elolvasása és nyilatkozatok aláírása után van lehetőség kitöltésre. A segédlet papír alapú, tulajdonképpen egy füzet, aminek személyes vagy postai átvételére van lehetőség. A kitöltött füzet az első vázlattervekkel együtt átadásra kerül a megrendelőnek. Elvégeztem a személyes adatok jogszerű kezeléséhez nélkülözhetetlen érdekmérlegelési tesztet és hatásvizsgálatot, ezt igény szerint megtekinthetik ügyfeleim. A tiltakozási jogot minden partneremnek biztosítom.

Teljesítés igazolása:

A vállalkozási szerződés tartalmazza, hogy a munka akkor fejeződik be, ha aláírtuk a teljesítésigazolást. Ezen a dokumentumon szerepel a neved és a lakcímed.

Sütik

E honlap megfelelő működéséhez néha sütiknek – vagy az angol eredeti alapján cookie-knak – nevezett adatfájlokat kell elhelyeznem a számítógépeden, ahogy azt más nagy webhelyek és internetszolgáltatók is teszik.

Mik is azok a sütik?

A cookie egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el böngésződbe. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a műveleteid és személyes beállításaid (pl. a nyelvet), így neked nem kell azokat újra megadnia minden egyes alkalommal, amikor honlapomra ellátogatsz, vagy az egyik lapról átnavigálsz egy másikra.

Hogyan használjom fel a sütiket?

Portálom számos oldala sütik segítségével tartja nyilván a következőket:

  • Azt, hogy beleegyeztél-e (vagy sem) abba, hogy a webhelyem sütiket használjon.
  • Facebooksütik.
  • Google Analyticssütik.
  • instagram sütik

A sütik által tárolt információkat nem használom fel a személyazonosságod megállapítására, és a mintaadatok teljes mértékben az ellenőrzésem alatt állnak. A sütik által tárolt információk kizárólag az itt leírt célokra kerülnek felhasználásra.

A sütik karbantartása

Ha a  Sütik elfogadása gombra kattintasz, engedélyezed, hogy a sütiben apró adatmennyiséget tároljunk a számítógépeden. Ha a  Sütik kikapcsolása gombra kattintasz, nem fogadod el a sütik használatát erre a weboldalra, esetleg törlöd a már tárolt sütiket (az oldal némely részei nem fognak megfelelően működni).

Törölni is tudod a számítógépeden tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudod tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned egyes beállításokat, és számolnod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Ha ki akarod kapcsolni a sütik használatát, válasszad ki a böngésződet:

A weboldal egyes részeinek letöltésekor az általam használt látogatáselemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést is kapsz, amikor először az oldalra látogatsz, és jóváhagyásodat kérem ehhez. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásaid alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kapsz tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).

Amennyiben meg szeretnéd akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatásodat az analitikához, használd ezt a bővítményt (bármely böngészőre elérhető).

A Google olyan cookie-kat is használ („DSID”, „IDE”, „NID”), amelyek arra szolgálnak, hogy összekapcsolják a felhasználó különböző eszközökön végzett tevékenységeit, ha korábban bejelentkezett rajtuk Google-fiókjába. Mindezt a felhasználónak megjelenő hirdetések eszközökön átnyúlóan történő összehangolása és a konverziós események mérése érdekében teszi. Ha nem szeretnéd, hogy a Google hirdetések összehangoltan, eszközein átnyúlóan jelenjenek meg neked, a Hirdetésbeállítások segítségével kikapcsolhatod a hirdetések személyre szabását.

Ha előzőleg cookie-t kaptál a Facebook-tól – vagy mert van fiókod, vagy mert felkerested a facebook.com oldalt –, a böngésződ adatokat küld ezzel a cookie-val kapcsolatban, amikor a “Tetszik” gombbal vagy más közösségi beépülő modullal ellátott webhelyet (mint ez a weboldal) keresel fel. Erről bővebb információt itt találsz.

Weboldalamon marketing célokból Facebook konverziómérő pixelt is használok, melynek elfogadásához szintén hozzájárulásodat kérem, amikor először látogatsz az oldalra. Az ezzel kapcsolatos adatok szintén a Facebook-hoz kerülnek. Bővebb információt a Facebook sütikről ezen az oldalon találsz.

IV. Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson alapul adatkezelésem (lásd fentieket) a következő tevékenységeknél:

  • kapcsolatfelvétel telefonon keresztül
  • kapcsolatfelvétel emailben
  • honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül történő kapcsolatfelvétel az érdeklődők részéről
  • reklámot is tartalmazó hírlevél kiküldése
  • levél vagy csomagküldés
  • Facebook oldal és csoport üzemeltetése
  • árajánlat kérése
  • szolgáltatás megrendelése
  • látogatottsági statisztika készítése, sütik

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.

Hozzájárulásodat hírlevél esetén visszavonhatod a hírlevél végén elhelyezett leiratkozás linkre kattintással.

Facebook oldal esetén visszavonhatod az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és komment esetén annak törlésével.

Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelési műveleteim esetén, kérlek, írj egy rövid üzenetet a hello@nanoo.hu  email címre.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

V. Szerződés és jogi kötelezettség

A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettségem. Ha a kért adatokat megbízóm nem adja át, lehetetlen teljesítenem a vállalt szolgáltatást.

Szolgáltatásaim megrendelését követően a megrendelőkkel létrejön egy szerződés írásban. Szerződéseimbe személyes adatok is kerülnek, például a kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe és lakcíme. A szerződéskötés feltétele, hogy ezeket az adatokat ismerjem, tudnom kell, ki a másik fél, hol érem el. Az adatok ismerete nélkül a szerződést nem tekintem megkötöttnek és a szolgáltatást nem tudom teljesíteni.

VI. Jogos érdek megnevezése

Üzleti partnereim, üzlettársaim vezetőinek vagy kapcsolattartóinak elérhetőségi adatait és nevét jogos érdek alapján kezelem. Üzleti partnerek alatt azokat a személyeket értem, akikkel együtt dolgozom egy-egy munkafolyamat során, pl. az asztalos aki a bútort gyártja, az üzlet ahonnan a szerelvények beszerezhetők. A nyomda aki a tervezési segédleteket, vagy terveket kinyomtatja.

Ezeket a személyes adatokat hosszú évekre visszanyúló, korábbi levelezéseink, találkozásaink során maguktól az érintettektől kaptam, a bizalmas kezelésről már meggyőződhettek az érintettek.
Mégis elvégeztem a személyes adatok jogszerű kezeléséhez nélkülözhetetlen érdekmérlegelési tesztet, ezt igény szerint megtekinthetik partereim. A tiltakozási jogot minden partneremnek biztosítom.

VII. Az adatok tárolásának időtartama

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat lezárásáig, de hathavonta felülvizsgálat

Hírlevélre feliratkozás (név, email cím) – leiratkozásig

Facebook oldal és csoport (név, hozzászólás) – oldal törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig, érintett csoportból való kilépéséig

Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig, kft.-k esetében tárgyév + 8 év

Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennállásáig, törlési kérelemig

Tervezési segédlet: az első vázlattervek bemutatásáig – üzleti kapcsolat lezárásáig, maximum az első tervek bemutatásáig  (maximum 15 munkanap)

otthonedesotthon.hu weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat

GA látogatottsági statisztika – 26 hónap

VIII. Biztonsági intézkedések

Vállalkozásomban megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodom arról, hogy a személyes adatokat védjem többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, a téves nyilvánosságra hozatal ellen vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen. A számítógépre jelszó megadása után lehet belépni, melyet az ESET Internet Security véd a vírusoktól. Telefonomat ujjlenyomat azonosítással használom. A Facebook-ra kettős azonosítással lépek be. Weboldalam esetén is mindent megteszek azért, hogy illetéktelenek ne törjék fel és SSL titkosítást is alkalmazok.

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettem a tudomány és technológia jelenlegi állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

IX. Címzettek

Vállalkozásom egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat vesz igénybe.

Tárhelyszolgáltatás:
Cégnév: Webparadicsom Media Group Kft.
Cím: 1027. Budapest, Bem József utca 9.
telefon: +36 1 445 22 55
mobil: +36 30 388 66 13
E-mail: info@webparadicsom.hu
Adószám: 25348923-2-41

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához, saját domaines email címre érkező emailek továbbítása.)

Webmail:
Cégnév: Webparadicsom Media Group Kft.
Cím: 1027. Budapest, Bem József utca 9.
telefon: +36 1 445 22 55
mobil: +36 30 388 66 13
E-mail: info@webparadicsom.hu
Adószám: 25348923-2-41

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához, saját domaines email címre érkező emailek fogadása és küldése.)

Számlázás: 
origo ’94 Bt., 2013. Pomáz, Petőfi Sándor u. 27
Email: origo94@invitel.hu
Tel: 06-1-243-09-82
(Hozzáférés a kiállított számlákhoz.)

A hírlevélre feliratkozás: 
Hírlevélküldés: A ListaMester online hírlevélküldő szolgáltatás üzemeltetője biztosítja

Név: Bithuszárok Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság (BITHUSZÁROK BT.)
Székhely: 2051 Biatorbágy, Damjanich utca 8.
Képviselő neve: Mizera Ferenc ügyvezető
Cégjegyzékszám:  13-06-065996
Statisztikai számjel: 21158218-7220-212-01
Adószám: 21158218-2-13
E-mail: info@bithuszarok.hu, info@listamester.hu

Facebook oldal és csoport: 
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez.)

Facebook pixel:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
(Hozzáférés a HTTP-fejléchez [IP cím, oldal helye, átirányító, felhasználói ügynök], képpont azonosító, Facebook cookie.)

Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

X. Harmadik országba továbbítás

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) is betart. Az Automattic szerződésbeni záradék révén felel meg a GDPR-nek (https://automattic.com/privacy/).

XI. Az érintett jogai

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Weboldalam látogatói, ügyfeleim, partnereim jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha igen, jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:

  • adatkezelés céljai
  • az érintett személyes adatok kategóriái
  • címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
  • az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
  • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen

Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát rendelkezésére bocsátom. További másolatokért az adminisztratív költségekért ésszerű mértékű díjat számolok fel. Ha a kérelem elektronikus úton került benyújtásra, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adom át (.doc, .pdf, .xls, .jpg stb.), kivéve, ha az érintett másképp kéri.

A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

  1. Helyesbítéshez való jog

Weboldalam látogatói, ügyfeleim, partnereim jogosultak arra, hogy kérésre helyesbítsem a rájuk vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnom kell, akivel a személyes adatot közöltem, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésre tájékoztatom a címzettekről.

  1. Törléshez való jog

Indokolatlan késedelem nélkül köteles vagyok törölni ügyfelem, megbízóm, weboldal látogatóm kérésére, vagy kérés nélkül is a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttem vagy más módon kezeltem;
  • a megbízó/ügyfél/látogató visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • a megbízó/ügyfél/látogató tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltem;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha nyilvánosságra hoztam a személyes adatot, amelyet törölnöm kell, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszem az ésszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassam az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy ügyfelem/megbízóm/weboldal látogatóm kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának illetve másodpéldányának törlését.

Nem kell törölnöm a személyes adatokat, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. Amennyiben ilyen adat törlésére érkezik kérés, megfontolom, és írásban megválaszolom a döntésem.

A törlésről minden olyan címzettet tájékoztatnom kell, akivel a személyes adatot közöltem, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfelemet/megbízómat/a felhasználót kérésre tájékoztatom a címzettekről.

  1. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ügyfelem/megbízóm/a weboldal látogatója jogosult kérni az adatkezelés korlátozását, ha:

  • vitatja a személyes adatok pontosságát, tisztázásig
  • az adatkezelés jogellenes, és az adatok törlése helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • már nincs szükségem a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a felhasználó / ügyfelem / megbízóm igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • a felhasználó / ügyfelem / megbízóm tiltakozott a jogos érdekből történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a felhasználó / ügyfelem / megbízóm hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás feloldásáról a felhasználót / ügyfelemet / megbízómat előzetesem tájékoztatom.

A korlátozásról minden olyan címzettet tájékoztatnom kell, akivel a személyes adatot közöltem, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfelemet/megbízómat/a felhasználót kérésre tájékoztatom a címzettekről.

  1. Adathordozáshoz való jog

Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, ügyfelem/megbízóm/a weboldal látogatója jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa rendelkezésemre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

  1. Tiltakozás joga

Az ügyfelem / megbízóm tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen

saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetem tovább, kivéve, ha bizonyítom, hogy azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek ügyfelem / megbízóm érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

  1. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Mivel nem végzek automatizált döntéshozatalt és profilalkotást, ezért ezt az alapjogot biztosítani nem tudom.

XII. Panasz esetén

Személyes adataidat a legnagyobb körültekintéssel kezelem. Amennyiben mégis úgy érzed, hogy nem tettem meg minden tőlem elvárható intézkedést a személyes adataid védelme érdekében, vagy egyszerűen csak kérdésed van, kérlek, írja hello@nanoo.hu  email címre.

Amennyiben vállalkozásom az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét itt találod).

Továbbá, bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).

XIII. Automatizált döntéshozatal

Vállalkozásomban nem működik automatizált döntéshozatal.

XIV. Az adatkezelések jogalapjának meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettem figyelembe

A reklámot is tartalmazó hírlevél küldése csak hozzájárulás alapján lehetséges, ezt az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdése írja elő.

A honlapon történő kapcsolatfelvétel, a Facebook oldal üzemeltetése, látogatottsági statisztika és konverziómérés, a sütik és az üzleti kapcsolatok és megállapodások kapcsán történő adatkezelések kapcsán a Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontját vettem figyelembe.

A megrendelés fogadása, árajánlatok kérése, vállalkozási szerződés kötés, üzleti levelezés, a végleges tervek elküldése és a teljesítés igazolás kapcsán történő adatkezeléshez az Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontját vettem figyelembe.

A számlázással kapcsolatos adatkezelés alapja az Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit; továbbá a 175. § (2) bekezdés a) pont- e-számla hitelesítésének kérdéseit részletezi.

Egyéb rendelkezések

Jelen tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanom kell, felülvizsgálom a tartalmat. Ha vállalkozásom tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetek be, szintén átírom. A jelen Tájékoztatóban fel nem sorolt (eseti) adatkezelésekről az adat felvételekor adok tájékoztatást.