Hello, a nevem Czirják Anikó. Technikailag én vagyok az Otthon Édes Otthon Tervező Stúdió igazgatója, de valójában azzal szeretem tölteni a napjaimat, hogy …

…otthonokat  tervezek  és  lakberendezést  oktatok.

Számomra az otthon egy olyan helyet jelent, ahol otthon lehet lenni. Ahová jó megérkezni, mert mindennek megvan a helye, ízlésünknek megfelelően van berendezve és a lehető legkomfortosabb. Egy lakás berendezése hosszadalmas folyamat, a tárgyak néha hónapokig “vándorolnak” mire a végleges helyükre kerülnek. A munkám során én az alapot adom, élettel a lakók töltik meg a teret.

Egy otthon akkor harmonikus ha illeszkedik a lakók életmódjához és a környezethez is, hiszen teljesen más berendezést kíván egy falusi otthon, egy nyaraló vagy egy bérházban található lakás.

Tervezőként a konzervatív vonalat képviselem, nem kedvelem a komfortot és praktikumot nélkülöző dizájnt, a vintage és az eklektika pedig nagyon távol áll tőlem. Otthonosan mozgok a modern és a minimál, a skandináv és a mediterrán, a klasszikus és a polgári stílusok között. Munkám során mindig elsődleges, hogy praktikus legyen a kialakítás és a lehető legjobb a helykihasználás.

A lakberendezés több, mint egy munka. Mivel minden ember, család vagy vállalkozás más és más, ezért a terek kialakítása sem mehet egy kaptafára. Igen, vannak alapelvek amik egyfajta vezérfonalként szolgálnak, de a személyre szabás igenis felkészültséget és szakértelmet kíván. A lakás kinézetének és funkciójának tökéletes kombinációt  kell  alkotnia.

Na,  ezért  imádom,  imádom,  imádom  a  munkám!

Az Otthon Édes Otthon Tervező Stúdiót a gyerekek születése után alapítottuk. Úgy éreztük, hogy ezután jobban szeretnénk ha a saját főnököm lennék, és a továbbiakban azon dolgoznék amit szeretek. Ágazatokra bontottuk a szolgáltatásokat, amelyek külön felületet kaptak. Jelenleg négyféle területen tevékenykedem.

Azoknak akik nem szeretnének saját lakberendezővel dolgozni, de egy lakberendező tudására lenne szükségük azoknak készül az Otthonlabor – online lakberendező tanfolyam.

A tréning során a lakberendezési alapismereteken túl, minden lakberendezési trükköt, praktikát megtanítok a hallgatóknak. Hiszek benne, hogy az…

…ügyfelek  nem  csak  kedvességet  várnak,…

hanem olyan valakire van szükségük aki hozzájuk hasonlóan rengeteg energiát fektet be a siker érdekében.

A szüleim azt szerették volna ha kertésznek tanulok. Nem tudom elmondani, hogy mennyire utáltam minden percét. Egyedül a virágkötészet állt közel a szívemhez, amit évekig magas fokon műveltem, de mestervizsga helyett az igazi szerelem felé vettem az irányt: 2004-ben lakberendező lettem. A lakberendezés mellett igazi szenvedélyem lett a grafika és webdesign. Minden amit a lakberendezés mellett csinálok azért van, mert imádok tanulni. Évek óta folyamatosan képzem magam. Kísérletezem, gyakorlok, videókat nézek, és az internet segítségével mindent megtanulok amit csak tudok.

Hiszem azt, hogy szükség van a formális, iskolai oktatásra. Szerintem fantasztikus iskoláink és oktatóink vannak! De azt gondolom, hogy semmi sem helyettesítheti az élettapasztalatot. Határozottan hiszek abban, hogy ahhoz, hogy valamit jól csináljunk szükség van arra, …

…hogy  tegyünk  is  érte  valamit.

Én pedig rengeteget teszek azért, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsam a megrendelőimnek.

14 éves lakberendezői tapasztalatom van.  Specialitásom a fürdőszoba tervezés, a konyhabútor és általánosságban a bútor tervezés. Vezettem fürdőszoba szalont, évekig voltam konyhabútor és irodabútor tervező, van gyakorlatom bírósági székház berendezésében, és szakértőként dolgoztam több kórház felújításakor.

Hiszek benne, hogy ezek nélkül a tapasztalatok nélkül nem tudnék ilyen szintű szolgáltatást nyújtani. Büszke vagyok rá, mert ez alakított ki engem, így lehetek egyben anya, barát és szakember.